Hemleverans

Klockan 21:59 ringde det på dörren. Jag öppnade och Ahmed räckte över ett litet paket. Jag tackade och stängde dörren. Med ett par öl innanför västen brottades jag för ett ögonblick med betygsättningen.  

I fredags satt hustrun och jag och väntade på en ekologisk utkörning (jag såg framför mig en man på cykel) av en babysitter (dottern Alicia Alison är fem månader). Jag fick ett sms vid 16 som menade att nu var det nära. Nyfiket klickade jag på länken och kunde på en karta följa en grön ekologisk bil snirkla runt över hela Hägerstensåsen. Det var spännande att följa Ahmeds (chaufförens namn enligt appen) förehavanden en fredagskväll medan jag drack en öl och åt nötter till På spåret.

En minut i 22 ringde det på dörren. Ahmed såg helt utmattad ut men kostade ändå på sig ett leende. Han räckte över ett skitlitet paket. Jag fattade ingenting. Besviken slet jag upp försändelsen. Däri låg nästrimmern Babybliss (Bäst i test 2023) jag alldeles glömt bort att jag beställt.

Jag fick ett till sms – det var viktigt att betygsätta leveransen. Innerst inne var jag ganska missnöjd över den uteblivna babysittern, och att vi fick vår leverans allra allra sist. Vi hade trots allt suttit och följt den ekologiska bilen i sex timmar… det tog på krafterna. Först var jag på vippen att ge leveransen en 2a i betyg, samtidigt som jag inte ville att chauffören på något sätt skulle hamna i knipa. Så jag svalde förtreten och kunde inte annat än att ge Ahmed en 5a av fem möjliga stjärnor. Under Egna kommentarer (som de gärna såg att jag fyllde i) skrev jag ”En otroligt fin leverans. Kanske den bästa”.